News

The most recent updates and breakthroughs in implementation of Digital Twins for environmental resilience.

Workshopul - One Health Digital Twin in cadrul conferintei "Științele Vieții Astăzi pentru Mâine" organizata de Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași
În cadrul simpozionului „Științele Vieții Astăzi pentru Mâine”, desfășurat la Iași, România, în perioada 23-26 octombrie 2024, s-a organizat workshopul dedicat implementarii One Health Digital Twin. Pentru a înțelege, anticipa și combate bolile infecțioase emergente transmise de vectori și zoonotice, este necesara dezvoltarea unei abordaro integrată One-Health care să ia în considerare legăturile dintre sănătatea umană, sănătatea animală și sănătatea mediului. Acest lucru implică în mod special stabilirea unui sistem de supraveghere care combină supravegherea umană și animală (detectarea cazurilor umane/animale și a rezervoarelor virale animale), supravegherea entomologică (identificarea vectorilor și a riscului vectorial asociat) și monitorizarea mediului.

Prezentarea rezultatelor activitatii de cercetare la conferinta ATOMS 2024
La conferința "2024 IEEE Conference on Advanced Topics on Measurement and Simulation" (ATOMS), în cadrul sesiunii "Remote Sensing Systems", desfășurată pe data de 28 august, au fost prezentate trei lucrari de cercetare. Aceste lucrări subliniază eforturile continue în evaluarea riscurilor legate de secetă, schimbările temporale ale Deltei Dunării și impactul schimbărilor climatice asupra bolilor transmise de vectori, folosind tehnologii avansate de observare a Pământului. Prin utilizarea datelor de la senzorii satelitari, aceste studii contribuie semnificativ la înțelegerea și adaptarea la noile provocări ecologice și de sănătate publică. Împreună, aceste cercetări oferă noi perspective și soluții pentru managementul și mitigarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global.

Dezvoltarea automata a unui set de date multimodal de referinta - IGARSS 2024
Lucrarea intitulată "Multimodal-Ready Sentinel Dataset for Natural Hazards Supervised Learning", autori Ioan GRUJDIN si Mihai DATCU, a fost publicată după prezentarea sa la conferința IEEE IGARSS 2024. Studiul explorează utilizarea inovatoare a datelor de teledetecție (RS) multimodale pentru a îmbunătăți capabilitățile analitice ale datelor prin integrarea tipurilor de date variate, cum ar fi imaginile și datele geospațiale. Această integrare își propune să îmbunătățească performanțele de clasificare a imaginilor și segmentarea semantică.

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat lansarea Proiectului Act4D-Eutrophication
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat miercuri, 15 martie 2023, lansarea Proiectului „Măsuri active pentru restaurarea lacurilor de apă dulce și a apelor costiere afectate de eutrofizare cu scopul de a crește reziliența la schimbările climatice și conservarea biodiversității - Act4D-Eutrophication”.

Polytechnic University of Bucharest to coordinate project of approximately 3.8 million EUR on adaptation to climate change
The Polytechnic University of Bucharest (UPB) will coordinate the implementation of a project worth approximately 3,800,000 EUR on the creation of a center of competence in the field of adaptation to climate change, the funding to be provided through the National Recovery and Resilience Plan (PNRR), UPB informs in a release sent on Tuesday.

UPB va coordona un proiect de aproximativ 3,8 milioane de euro privind adaptarea la schimbările climatice
Universitatea Politehnica din Bucureşti va coordona implementarea unui proiect în valoare de aproximativ 3.800.000 euro privind crearea unui centru de competenţă în domeniul adaptării la schimbările climatice, finanţarea urmând să fie asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

COMUNICAT DE PRESA: Proiectul DTEClimate, coordonat de UPB, a primit finantare prin PNRR
În cadrul unui proiect în valoare de circa 3.800.000 EUR, Universitatea Politehnica din București va coordona implementarea la nivel național a unui Centru de competență în domeniul "Adaptarea la schimbările climatice".

Comunicat de presă - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă semnarea contractelor de finanţare pentru înfiinţarea centrelor de competenţă la nivel naţional, în parteneriat public-privat, pentru a adresa provocările aplicate de cele cinci misiuni UE din cadrul Orizont Europa. Astfel, MCID a îndeplinit toate cele trei jaloane din PNRR care aveau termen finalul lunii decembrie 2022.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță semnarea contractelor de finanțare pentru centrele de competență la nivel național - jalon PNRR
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță semnarea contractelor de finanțare pentru înființarea centrelor de competență la nivel național, în parteneriat public-privat, pentru a adresa provocările aplicate de cele cinci misiuni UE din cadrul Orizont Europa. Astfel, MCID a îndeplinit toate cele trei jaloane din PNRR care aveau termen finalul lunii decembrie 2022.