Dec. 30, 2022
Selecţia proiectelor finanţate în acest apel a fost gestionată de UEFISCDI, printr-o comisie de specialişti internaţionali. În plus, bugetul a permis sa finanţarea a 6 centre de excelenţă, în loc de 5, aşa cum erau prevăzute iniţial. Fiecare centru de competenţă va fi o reţea de excelenţă pentru organizaţii de cercetare de drept public şi companii, a căror activitate va fi corelată cu agenda UE şi cu misiunile din programul Orizont Europa.
Lista finală cu propunerile de proiecte finanţate:
Mai multe detalii despre proiecte, punctaje sau parteneri sunt disponibile pe site-ul ministerului: https://www.research.gov.ro/ro/articol/5628/programe-europene-planul-na-ional-de-redresare-i-rezilien-a-pnrr-componenta-9-suport-pentru-sectorul-privat-cercetare-dezvoltare-i-inovare
"Le mulţumesc tuturor colegilor implicaţi în îndeplinirea acestor jaloane. Sunt cu atât mai recunoscător cu cât ştiu că nu sunt doar bifate pe o listă, ci au fost pregătite şi realizate temeinic, cu simţ de răspundere şi profesionalism. Începem anul nou pregătiţi pentru celelalte reforme şi investiţii importante din cele două componente gestionate de ministrul nostru în PNRR", a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Celelalte două jaloane cu termen decembrie 2022 au fost două legi adoptate săptămânile trecute în Parlamentul României: legea pentru securitatea şi apărarea cibernetică a României şi legea pentru integrarea voluntară a organizaţiilor de cercetare.
Articol original: https://www.agerpres.ro/comunicate/2022/12/30/comunicat-de-presa-ministerul-cercetarii-inovarii-si-digitalizarii--1037132